برندینگ چیست؟
ابتدایی ترین مفهوم برای برندینگ به معنی دادن وعده در خصوص یک برند (Brand) و سپس انجام آن تعهد می باشد.
در حقیقت برندینگ (Branding) یکی از مهمترین جنبه های هر کسب و کار اعم از کوچک و بزرگ, جزئی و یا تجاری است. یک استراتژی برندینگ موثر در یک بازار رقابتی فزاینده به شما حاشیه ی عمده می بخشد. اما حقیقتاً برندینگ به چه معناست و چگونه روی کسب و کار شما تاثیر می گذارد؟
اگر بخواهیم دلایل پیشرفت یک شرکت و یا یک کسب و کار را ارزیابی کنیم ، میتوانیم به وضعیت برند آن حرفه دقت کنیم که آیا محصولات و یا خدمات آنان یک برند شناخته شده است یا خیر ؟ بازخورد ها در رابطه با برندشان چگونه بوده است ؟
برندسازی یا برندینگ (Branding) فرآیندی منظم است که برای ایجاد آگاهی و افزایش وفاداری مشتری استفاده میشود. هدف اصلی از برندسازی یک محصول، خدمت یا سازمان ایجاد ذهنیت و چشم انداز نسبت به تجارت خود در مشتریان است، تا جاییکه رفع نیازهای خود را در گرو مراجعه به شما بدانند. این کار مستلزم دستورهای سطوح بالا و آمادگی لازم برای سرمایه گذاری در آینده است. برندسازی (برندینگ) استفاده از هر فرصتی است تا بگوییم چرا مردم باید یک برند یا نام تجاری را نسبت به سایر برندها ترجیح و انتخاب نمایند.
تعربف دیگری از برندینگ
قبل از اینکه بدانید برند چیست حتما باید این مسئله یادتان باشد که برند چیزی نیست که در اتاق بازاریابی، اتاق روابط عمومی یا اتاق رئیس شرکت نشسته باشد! اصلا برند در حقیقت یک مفهوم انتزاعی است که در ذهن کاربران و مشتریان شما ایجاد شده و میتوان گفت که وجود خارجی ندارد!
بگذارید در سادهترین لغات ممکن به شما توضیح بدهم که برند شما در ذهن مشتریان و کاربران از کجا به وجود میآید: فرض کنید که شما به عنوان یک کسب و کار در بازار وجود دارید و برای مشتریان یک سری محصول یا خدمات ارائه میدهید. کاربران هم به هر دلیل شما را به رقیبهایتان ترجیح داده و با شما تعامل میکنند: یعنی چه که با شما تعامل میکنند؟ آنها اگر بخواهند از شما خریدی انجام بدهند، با وبسایت شما تعامل خواهند داشت، یا در صورت نیاز ممکن است با بخش پشتیبانی شما صحبت کنند و سپس از محصول یا خدمات شما استفاده خواهند کرد.
بعد از این که همه این کار ها انجام شد، مشتری یک تصویر نهایی از شما خواهد داشت، تصویری که تمامی این تجربهها را یک جا جمع کرده و به عبارت دیگر، مشتری شما را با این تصویر خواهد شناخت. خب دقیقا همین تصویر است که ما به آن "برند" میگوییم! تصویر ذهنی که مشتری از شما دارد و این تصویر در خریدهای بعدی یا زمانی که مشتری بخواهد در مورد شما با شخص دیگری صحبت کند، تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت!
تک تک تعاملهایی که مشتری با شما و بخشهای مختلف مجموعه شما دارد به منزله یک داستان برای او هستند. اگر مشتری احساس کند که محصولات یا خدمات شما جدید و نوآورانه هستند، این ویژگیها در ذهن کاربر بخشی از برند شما خواهند شد. یا مثلا اگر بسته بندی محصولاتتان به طرز خاصی زیبا و ظریف باشد، تصویری که از برند شما در ذهن کاربر به وجود خواهد آمد تصویری زیبا و با ظرافت خواهد بود. اما این سکه دو رو دارد! یعنی اگر از طرف دیگر محصولات یا خدمات شما ضعیف باشند دقیقا همین تصویر از برند شما در ذهن کاربر ایجاد خواهد شد!
هر تعامل یک پیام میفرستد!
از این تابلو راهنماهایی که هر بخشش به یک سمت اشاره دارد دیدهاید؟ اگر بخواهید بحث برندینگ را راحتتر متوجه شوید میتوانیم از این تابلوها استفاده کنیم. هر تعاملی که مشتری با شما دارد به منزله یک فلش است، فلشی که به یک سمت خاص اشاره دارد و پیامش با بقیه فلشها فرق دارد.
برای مثال، محصولِ شما (که یکی از بزرگترین تعاملات مشتری با شماست) ممکن است این پیام را به مشتری بدهد که شما مبتکر و خلاق هستید (شاید محصولی ارائه دادهاید که در بازار کم نظیر است)؛ همچنین یکی دیگر از فلشهای شرکتتان (مثلا بسته بندی زیبای محصولتان) این پیام را به مشتری میدهد که شما مجموعهای ظریف و خوش سلیقه هستید. اما در این میان فرض کنید یک فلش دیگر هم وجود دارد که مثل بقیه فلشها پیام مثبتی ندارد: مثلا یکی از اعضای تیم پشتیبانی یا روابط عمومیتان با لحن بدی با مشتری حرف زده است و فلشش به سمت دیگری است! به هر حال این هم جزئی از تعاملاتی است که مشتری با شما داشته و نمیتوانید آن را حذف کنید. حالا اگر همه این موارد را کنار یکدیگر گذاشته و یک جمع بندی نهایی بکنید، تصویری که از آن به دست میآید تصویری است که مشتریان از برند شما خواهند داشت!
رپورتاژ آگهی چیست؟
رپورتاژ آگهی یا رپورتاژ خبری از انواع تبلیغات همسان ( Native ) است که در قالب یک گزارش خبری نگارش میشود و به همین دلیل، اصول و قواعدی در ساختار خود دارد. اولین بار در سال 1946، رپورتاژ آگهی در نشریات مورد استفاده قرار گرفت و با استقبال شدید کسبوکارها مواجه شده بود.
دانستن عمر این نوع نگارش خبری، بیانگر یک نکته است. رپورتاژ آگهی چندان پیر و فرسوده نیست. این سبک نگارش متون تبلیغاتی، همچنان توسط متخصص این حوزه در حال رشد و توسعه است. به همین دلیل اگر به دنبال روشی برای دیده شدن هر چه بیشتر کسبوکار خود هستید، پیشنهاد میکنم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید و با چیستی و چرایی آن بیشتر آشنا شوید. علاوه بر این شما در این مقاله میتوانید با نحوه نگارش این ابزار نیرومند بیشتر آشنا شوید.
رپورتاژ خبری چگونه در سئو شما تاثیر میگذارد؟
همانطور که میدانید، یکی از مهمترین فاکتورهای رتبهبندی سایت شما در گوگل، تعداد و همینطور کیفیت بک لینک های شماست. بک لینک ها در واقع لینک هایی هستند که شما از سایت های اینترنتی دیگر دریافت میکنید. (شما میتوانید در مقاله بک لینک چیست بیشتر در این زمینه بخوانید.)
بک لینک هایی که شما از سایت های دیگر میگیرید، به معنی معرفی و پیشنهاد داده شدن سایت شما هستند. درست همانطور که وقتی دوست شما یک رستوران را معرفی میکند، اعتمادتان به این رستوران بیشتر خواهد بود، گوگل هم وقتی سایت شما توسط سایت های دیگر معرفی میشود، به آن بیشتر بها خواهد داد.
بک لینک به معنی پیشنهاد داده شدن سایت شماست
بک لینک ها در دنیای اینترنت، مثل پیشنهادهای دنیای واقعی عمل میکنند و به یک وبسایت اعتبار میبخشند.
در رپورتاژ خبری، شما میتوانید بین 3 تا 5 بک لینک دائمی و قوی از سایت منتشر کننده دریافت کنید. بک لینک هایی که قطعاً در میزان اعتبار شما نزد گوگل تاثیرگذار خواهند بود.
چرا بک لینک های رپورتاژ خبری فوقالعاده هستند؟
ما تا به حال بارها شاهد تاثیر بسیار بالای رپورتاژها در سئو وبسایتهای مختلف بودهایم. بک لینک هایی که این وبسایتها از طریق رپورتاژ دریافت کردهاند، مستقیماً در رتبه وب سایت و میزان ورودی سایت آنها تاثیر گذاشته است. اما شاید بپرسید که دقیقاً چه چیزی باعث میشود که بک لینک های رپورتاژ آگهی تا این حد در سئو یک وبسایت تاثیر داشته باشد. ما 3 دلیل مختلف برای این موضوع میشناسیم.
رپورتاژ آگهی، یعنی لینک سازی درون مقاله ای یا همان editorial link
بک لینک های شما از داخل یک مقاله هستند
یکی از مهمترین مباحث در هنگام گرفتن بک لینک این است که بک لینک شما در چه بخشی از یک سایت منتشر میشود.
گوگل بیش از هر چیز، برای بک لینک هایی اعتبار قائل است که داخل یک مقاله هستند. چرا که معمولاً این نوع بک لینک ها در قالب معرفی و پیشنهاد هستند و راحتتر میتوان به آنها اعتماد کرد. در حالی که بک لینکهای قرار گرفته در فوتر، منو، جایگاههای تبلیغاتی یا بخشهای دیگر سایت کمتر قابل اعتماد هستند. چرا که ممکن است نشان از یک همکاری تجاری یا بک لینک پولی بدهند. (در بخش بعدی این مقاله، بیشتر در مورد نظر گوگل درباره بک لینک های پولی صحبت میکنیم.)
بک لینک های درون رپورتاژ خبری دقیقاً از همان نوع اول یعنی داخل مقاله هستند. این موضوع باعث میشود که گوگل راحتتر به آنها اعتماد کند و اعتبار بیشتری را به واسطه آنها برای سایت شما قائل شود. در نهایت بد نیست بدانید که به این نوع بک لینک ها که درون یک مقاله قرار میگیرند، به اصطلاح Editorial Link گفته میشود.